Konst-ig nog

Att vara konstnär idag är lika spännande som att flyga flygplan, det tycker jag iallafall. Idag är konsten så annorlunda och begreppet har fått en sån enorm stor betydelse. Förr i tiden var du konstnär om du följde reglerna som var uppsatta och visst, än idag, om du ska slå på stort ska du få konstvärldens godkännande i att det du har skapat kan kallas för konst.

För mig är konst ett uttryck för kreativiteten, hur det här uttrycker sig är så annorlunda och så egenartad, vem är konstnär idag? Den som designar ecigg kan vara en konstnär i min uppfattning, den som målar en graffiti är en konstnär, den som designar en webbsida eller en programvara är en konstnär, den som ingår ett avtal med Göta Energi och gör en ljusshow och el-show a la Teslas kula är en konstnär. Konstnärer finns överallt och alla får en konstnärlig uttryck av sitt kreativitet på olika sätt. Så att vara konstnär är lika spännande som att flyga flygplan för alla kan vara konstnärer.

Frågan är, vem är en konstnär?

Om man googlar frågan så finns det ett svar i wikipedia att en konstnär är ibland specifikt en som målar. Det tycker jag inte. I min mening så tycker jag att en konstnär kan vara vem som helst som får uttryck för sin kreativitet ENDAST om skaparen har en baktanke med det. Det vill säga att man måste som skapare ha tänkt ut varför man vill skapa en sådan uttryck för sin kreativitet och ha en tydlig förklaring för hur personen har tänkt.

Bra, nu är det din tur att komma ut med dessa uttryck, ta vara på din kreativitet och gör något bra av det. Jag tror på att vi alla bär en konstnär inom oss, vi alla har förmågan att vara kreativa och det är bara så att vi måste rikta in oss på det vi är bäst.

Vi hörs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *